EVENT / Onsdagen den 9 september, kl. 12.00-13.00
Inbjudan till webbinarium om tillämpningen av riksintressen
Föreningen välkomnar sina medlemmar till höstens första event, tillika Föreningens första webbinarium. Föredraget börjar kl. 12.00 och föreningens medlemmar kan ta del av föredraget genom en länk som kommer att publiceras på Föreningens hemsida, www.sydsvenskamiljorattsforeningen.se ca 15 minuter innan föredraget börjar.

Temat för webbinariet är riksintressen och dess tillämpning. Idag täcks Sveriges land- och vattenyta till 55 % av olika riksintressen och får därmed av naturliga skäl ofta en mer eller mindre central roll i tillståndsprövningar. Men hur ser egentligen systematiken ut och hur ska riksintressen tillämpas i praktiken?

Rickard Olsen, bolagsjurist på BayWa r.e. Scandinavia, och Jakob Ekesbo, advokat på Setterwalls advokatbyrå, guidar er igenom miljöbalkens systematik avseende riksintressen, vilka problem som har identifierats med utpekandet av olika riksintressen, hur rättspraxis har hanterat kolliderande riksintressen samt drar vissa exempel från verkligheten hur frågor om riksintressen har hanterats.

Under webbinariet kommer frågor att kunna ställas. Beroende på tekniska möjligheter kan det bli så att enbart skriftliga frågor kan tas emot. Anmälan sker till admin@sydsvenskamiljorattsforeningen.se senast den 7 september.

Väl mött!

Elisabeth Werner